przepisy

Chleb pszenny z musztardą.

recipe time 120 min
recipe portion 12 porcji

500 g MĄKA PSZENNA TYP 550

220 g CIEPŁA WODA

40 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

15 g OSTRA MUSZTARDA

5 g SÓL

10 g MIÓD


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy Tefal Companion z ostrzem do ciasta dodaj wodę, drożdże i mód. Uruchom program pastry P1. Po 30 s zatrzymaj i dodaj musztardę, mąkę i sól , uruchom zatrzymany program. Po zakończeniu wyrastania

Krok 2

Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat i formujemy bochenek. Kładziemy go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wysypanego płatkami górskimi i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na 45 minut. Po tym czasie chleb wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 220 stopni i pieczemy 20 minut. Zdejmujemy pokrywkę. Zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy jeszcze 20 minut. Do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika, przekładamy z blaszki na kuchenną kratkę i studzimy.