przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

750 g MĄKA PSZENNA

8 g SUSZONE DROŻDŻE

2 łyżeczka SÓL

500 ml CIEPŁA WODA

2 łyżeczka OLEJ

1 łyżeczka CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy załóż ostrze do wyrabiania ciasta. Wlej ciepła wodę, cukier, sól,drożdże, olej i wymieszaj.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 4

czas: 1

Krok 2

Do misy ze składnikami dodaj odmierzona mąkę. Włącz program P1 . Ciasto wymiesza się a później będzie 40 minut wyrastać w misie w 30 stopniach

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 3

Wyrośnięte ciasto na chleb przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i ustaw piekarnik na 50 stopni . Zostaw chleb do wyrośnięcia na 15 minut po czym zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz chleb około 50 minut.

Krok 4

Upieczony chleb wyjmij z piekarnika, wyciągnij z naczynia żaroodpornego i wystudź na kratce.