przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

250 g MĄKA PSZENNA

250 g MĄKA ŻYTNIA RAZOWA

450 ml WODA

7 g SUSZONE DROŻDŻE

1 łyżeczka SÓL

2 łodyżka CUKIER

100 g NASIONA SŁONECZNIKA

1 łyżeczka TŁUSZCZ DO WYSMAROWANIA FORMY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie wyposażonej w ostrze do wyrabiania umieść wszystkie suche składniki i nastaw program Pastry P1. Stopniowo dolewaj wodę przez otwór w pokrywie. Pozostaw ciasto w misie do wyrośnięcia na 40 minut korzystając z automatycznej funkcji podgrzewania wyrobionego ciasta.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

Ciasto przełóż do natłuszczonej formy, bądź wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Wsadź formę z chlebem do piekarnika i ustaw go na 180ºC. Wypiekaj chleb przez około 1 godzinę (do 1 godziny 20 minut).

Krok 4

Ostudź swój wypiek i delektuj się swoim pysznym domowym chlebem.