Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania ciasta umieścić 250 ml wody, drożdże i cukier. Nastawić urządzenie na prędkość 4, temperatura 50 st.C i 60 sek.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 50
prędkość: 4
czas: 1
Krok 2
Do misy wlać pozostałą część wody, obie mąki, sól oraz siemie lniane. Ustawić program Pastry P1. Pozostawić w misie do końca programu .
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy (tzw. keksówki). Można je odstawić na 20 min przykryte ściereczką do dalszego wzrastania. Piec ok. 60 min w temperaturze 180 st.C. Pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia