przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

chleb pszenno-żytni z siemieniem lnianym

recipe time 120 min
recipe portion 10 porcji

250 g MĄKA PSZENNA

250 g MĄKA ŻYTNIA

20 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

500 ml WODA

1 łyżeczka SÓL

2 łyżeczka CUKIER

50 g siemie lniane


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania ciasta umieścić 250 ml wody, drożdże i cukier. Nastawić urządzenie na prędkość 4, temperatura 50 st.C i 60 sek.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 50

prędkość: 4

czas: 1

Krok 2

Do misy wlać pozostałą część wody, obie mąki, sól oraz siemie lniane. Ustawić program Pastry P1. Pozostawić w misie do końca programu .

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 3

Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy (tzw. keksówki). Można je odstawić na 20 min przykryte ściereczką do dalszego wzrastania. Piec ok. 60 min w temperaturze 180 st.C. Pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia