Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy TC z ostrzem do ciasta wlewamy wodę , dodajemy pokruszone drożdże i miód obroty 5 temp 40 czas 5 min
Krok 2
Następnie dodaj , mąkę i sól obroty 6 czas 30s
Krok 3
potem program pastry p1 ( zmniejsz czas mieszania do 1.3 ciasto powinno być dobrze zmiezane) gdy program wyrastania się zakończy przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką i uformować bochenek Duże naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy płatkami owsianymi na tym układamy bochenek i nacinamy ostrym nożem, przykrywamy pokrywką. piekarnik nagrzać do 200 C góra i dół wstawiamy naczynie pieczemy 40 min potem zdejmujemy pokrywkę i zmniejszamy temp do 180 C i jeszcze 15 min przełożyć na kratkę i wystudzić