Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

400 g MĄKA ORKISZOWA

300 ml CIEPŁA WODA

4 g SUSZONE DROŻDŻE

1 czubata łyżeczka MIÓD

1 łyżeczka SÓL

2 łyżeczka OLEJ LNIANY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieść ciepłą wodę, miód oraz olej, suszone drożdże i sól. Nastaw program Pastry P1. Po 30 sekundach dodaj mąkę orkiszowa i kontynuuj program . Po wymieszaniu ciasta załączy się program, w którym ciasto będzie wyrastać przez 40 minut.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

Gdy ciasto na chleb wyrośnie przełóż je do foremki wysmarowanej masłem i posypanej słonecznikiem. Wstaw foremkę z chlebem do piekarnika, nastaw go na temperaturę 50stopni i zostaw ciasto do wyrośnięcia na 30 minut. Po upływie tego czasu zwiększ temperaturę do 180 stopni i piecz chleb około 40 minut. Gotowy chleb wyjmij z piekarnika, jak trochę przestygnie wyjmij z formy i zostaw do całkowitego wystygnięcia.