przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 opk. DROŻDŻE SUSZONE

500 ml CIEPŁA WODA

0,5 łyżeczka CUKIER

500 g MĄKA

60 g PŁATKI OWSIANE

100 g CEBULA PRAŻONA

1 łyżeczka SÓL

1 łyżeczka OCET

1 porcja PRZYPRAWY - wedle uznania


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić wodę, drożdże i cukier.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 30

prędkość: 1

czas: 1

Krok 2

Dodać pozostałe składniki, uruchomić program Pastry P1

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką - do wrośnięcia około 30 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temp. 250 stopni.

Krok 4

Ciasto przełożyć do formy "keksówki", wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem. Zaraz po włożeniu ciasta do piekarnika obniżyć temperaturę do 190 stopni i piec chleb około godziny - aż do zarumienienia. Gorący chleb wyłożyć na kratkę do ostudzenia.