Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CHLEB BIAŁY I MASŁO PAPRYKOWE

recipe time 65 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

400 g MĄKA PSZENNA

11 g SUSZONE DROŻDŻE

1 łyżeczka SÓL

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

200 g MIĘKKIE MASŁO

10 g MIELONA PAPRYKA

250 ml. CIEPŁA WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 240°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić drożdże i wlać 250 ml ciepłej wody. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę.

Krok 2

Po zakończeniu programu wyjąć ciasto z misy, ułożyć na talerzu i przykryć ściereczką. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.

Krok 3

Ciasto ponacinać nożem i piec przez około 30 minut.

Krok 4

Umieścić masło razem z papryką w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Używając szpatułki zebrać masę ze ścianek na środek misy, po czym ponownie miksować przez 10 sekund. Masło podawać z chlebem. RADA: Paprykę można zastąpić czosnkiem i pietruszką.