Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 240°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić drożdże i wlać 250 ml ciepłej wody. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę.
Krok 2
Po zakończeniu programu wyjąć ciasto z misy, ułożyć na talerzu i przykryć ściereczką. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Krok 3
Ciasto ponacinać nożem i piec przez około 30 minut.
Krok 4
Umieścić masło razem z papryką w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Używając szpatułki zebrać masę ze ścianek na środek misy, po czym ponownie miksować przez 10 sekund. Masło podawać z chlebem. RADA: Paprykę można zastąpić czosnkiem i pietruszką.