Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

3 szt. DOJRZAŁY BANAN

100 g olej kokosowy

100 g cukier trzcinowy

2 szt. JAJKA

1,5 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA

260 g MĄKA PSZENNA

100 g MIGDAŁY POSIEKANE

2 łyżeczka CUKIER WANILIOWY

100 g MALINY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy. Przed końcem dodajemy żółtka i cukier trzcinowy. Po zakończeniu przekładamy całość do jakiegoś naczynia.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 20

prędkość: 8

czas: 4

Krok 2

Dojrzałe!!! banany kroimy na kawałki (niedojrzałe banany zrobią nam zakalec z chleba), dodajemy olej kokosowy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 40

prędkość: 6

czas: 3

Krok 3

Dodajemy cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Przed końcem dodajemy ubite wcześniej jajka i migdały posiekane lub w płatkach. Dokładnie mieszamy.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 20

prędkość: 6

czas: 3

Krok 4

Rozgrzewamy piekarnik do 160 C, foremkę keksową smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy do niej ciasto i zatapiamy w nim delikatnie na wierzchu maliny. Pieczemy przez 50-55 min. SMACZNEGO!