Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CHILI CON CARNE z espresso

recipe time 100 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

500 g. MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO

2 łyżka OLEJ DO SMAŻENIA

1 szt. CZERWONA CEBULA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1/2 łyżeczka ostra papryka w proszku

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

1 łyżeczka suszonego oregano

80 g. WĘDZONY BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ

100 ml. BULION DROBIOWY

50 ml. Espresso

400 g. puszka krojonych pomidorów

1/2 łyżeczka CUKIER

15 g. czekolada gorzka 64 %

1/2 szt. PAPRYKA CZERWONA

1/2 szt. MAŁA PAPRYCZKA CHILI

200 g. puszka czerwonej fasoli

100 g. kukurydza z puszki

1/2 łyżeczka CZARNY PIEPRZ

1 łyżeczka SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

Krok 2

Do misy z mieszadłem dodać olej , cebulę i czosnek. Wolne gotowanie P 1, czas 5 min

Krok 3

Następnie dodać boczek. Wolne gotowanie P 1, czas 15 min

Krok 4

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz. Wolne gotowanie P 2, czas 25 min

Krok 5

Do misy dodaj gorący bulion i kawę. Wolne gotowanie P 2, czas 10 min

Krok 6

Dodaj pomidory, cukier i czekoladę. Wolne gotowanie P 2, czas 10 min

Krok 7

Pokrój w kostkę paprykę i drobno posiekać papryczkę chili (bez nasion) i pozostałe przyprawy dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj do potrawy razem z fasolą i kukurydzą. Wolne gotowanie P 2, czas 30 min

Krok 8

Danie można podać ze świeżo posiekaną natka pietruszki i tartym parmezanem.