przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CHILI CON CARNE

recipe time 45 min
recipe portion 4 porcje

500 g CZERWONA FASOLA

1 szt. PAPRYKA CZERWONA

2 szt. CEBULA

20 g KONCENTRAT POMIDOROWY

600 g POMIDORY Z PUSZKI

1 szt. MAŁA PAPRYCZKA CHILI

50 ml OLIWA Z OLIWEK

1 łyżeczka MIELONY KMIN RZYMSKI

1 szczypta SÓL

500 g MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Czosnek obrać, paprykę przekroić na pół, usunąć nasiona. Paprykę, czosnek i całe chili umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać oliwę i kminek, następnie na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Po 8 minutach dodać pomidory, cebulę, mielone mięso, koncentrat pomidorowy, odsączoną fasolę i sól do smaku. Na 35 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Jeśli chcemy, by sos miał rzadszą konsystencję, w trakcie gotowania należy dodać 200 ml bulionu.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)