Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Czosnek obrać, paprykę przekroić na pół, usunąć nasiona. Paprykę, czosnek i całe chili umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać oliwę i kminek, następnie na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Po 8 minutach dodać pomidory, cebulę, mielone mięso, koncentrat pomidorowy, odsączoną fasolę i sól do smaku. Na 35 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Jeśli chcemy, by sos miał rzadszą konsystencję, w trakcie gotowania należy dodać 200 ml bulionu.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)