Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z nożem do cista dodaj mleko, cukier, roztopione masło, drożdże. Obroty 5, czas 30s
Krok 2
Dodaj mąkę i sól. Program Pastry p 1 .
Krok 3
Teraz ustaw : Obroty 0, temp 40C, czas 30 min
Krok 4
Wyjmij ciasto na stolnicę posypaną mąką z zagnieć przez chwilę. Podziel ciasto na 3 równe części, z każdej części zrób wałek a następnie zapleć warkocz. Przełóż ciasto na blachę z papierem do pieczenia. Posmaruj ciasto mlekiem, posyp cynamonem i cukrem trzcinowym. Przykryj chałkę lnianą ściereczką i zostaw na 15 min.
Krok 5
Wstaw blachę z ciastem do zimnego piekarnika. nastaw temperaturę 170 C i czas 30 min. Po upieczeniu studź na kratce. Smacznego.