Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Cannelloni wrzucić na chwilę do wrzątku. Cebulę i czosnek obrać i grubo pokroić, umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Dodać oliwę i szpinak. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać ricottę, jajko, sól i połowę startego parmezanu. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 9. Szpatułką zebrać miksowaną masę ze ścianek na środek misy i miksować przez kolejne 30 sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 9
czas: 1
Krok 4
Canelloni wypełnić farszem i ułożyć w naczyniu do pieczenia. Przykryć warstwą śmietany i posypać resztą parmezanu. Piec w piekarniku przez 35 minut. RADA: Jako farsz można również wykorzystać sos boloński.