przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Burgery wege z buraków i kaszy jaglanej z dodatkiem sezamu i słonecznika

recipe time 35 min
recipe portion 10 porcji

500 g UPIECZONE BURAKI

1 szt. CZERWONA CEBULA

400 g UGOTOWANA KASZA JAGLANA

100 g UPRAŻONE PESTKI DYNI

100 g UPRAŻONE PESTKI SŁONECZNIKA

3 łyżka PRAŻONY SEZAM

4 łyżka MĄKA MIGDAŁOWA

4 łyżka JASNY SOS SOJOWY

0.5 pęczek KOLENDRA

0.5 łyżeczka PIEPRZ CAYENNE

55 g BUŁKA TARTA

2 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ

4 łyżka OLEJ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade włożyć obrane upieczone buraki i czerwoną cebulę. Opcją pulse pulsacyjnie rozdrobnić je do małej kostki. (7 cykli powinno być wystarczająco).

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 13

czas: 0.5

Krok 2

Po rozdrobnieniu cebuli oraz buraków, zmienić z ostrza ultra blade na ostrze do wyrabiania, dodać resztę składników, ustawić prędkość- 6; bez temperatury; czas- 10min.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 10

Krok 3

Po tym czasie gdy składniki są już dokładnie wymieszane formować burgery. Gotowe burgery ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180°C przez 15 min. Gotowe burgery podawać z ulubionymi dodatkami.