Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Buraczki dokładnie umyj, włóż do misy i zalej gorącą wodą, gotuj do miękkości, musisz sprawdzać czy są miękkie, bo to zależy od wielkości buraka. Obroty 0, temp. 100 C, czas 35 min
Krok 2
Odcedź i zalej zimną wodą. Buraczki obierz ze skórki. Do misy zakładamy szatkownicę z ostrzem G. obroty 10, temp. 0, czas 1 min
Krok 3
Wymień szatkownicę na ostrze tnące Ultrablade. Do misy dodaj wodę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą. Załóż i zamknij pokrywę. Obroty 8, temp. 0, czas 30 s
Krok 4
Do misy dodaj chrzan, sól i ocet winny, dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. Załóż i zamknij pokrywę. Obroty 8, temp. 0, czas 30 s Krok 5 Buraczki przełóż do słoiczków i przechowuj w lodówce.