Bułki drożdżowe z mąki orkiszowej 1850
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki umieścić w misie razem z nożem do wyrabiania ciasta. Wybrać program Pastry P2 i pozostawić ciasto do wyrośnięcia
Krok 2
Pożądne rozgrzać patelnie z powłoką nie przywierającą na średniej mocy. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na obficie podsypaną mąką stolnicę - ponieważ ciasto jest dość rzadkie nie chcemy by się przykleiło do blatu . Podsypujemy z góry delikatnie mąka i dzielimy na 9 porcji sylikonowa szpakułką, lub nożem. Układamy na suchej patelni po 3 szt i pod przykryciem smażymy po 5 min na stronę. Studzimy na kratce. Bułeczki wychodzą pulchne w środku w przeciwieństwie do większości wypieków na mące pełnoziarnistej. Pyszne na słono, jak i na słodko.