Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj ciepłą wodę, drożdże, cukier, łyżkę mąki Obroty 4, Temp 30 C, czas 1 min Pozostaw na 10 min
Krok 2
Dodaj pozostałe produkty. Pastry p 1 W trakcie mieszania sprawdź czy ciasto nie jest zbyt suche lub zbyt mokre.
Krok 3
Po zakończeniu wyrastania odpiwietrz bułki szpatułką, ciasto jest kleiste więc posyp dłonie mąka i uformuj bułeczki. Bułeczki układamy na blaszce, wierzch smarujemy oliwą i posypujemy ziołami. Zostawiamy na 40 min żeby podrosły.
Krok 4
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do gorącego piekarnika wstawić bułeczki i piec przez 15 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 230 stopni i piec jeszcze przez około 7 minut do czasu aż wierzch lekko się zrumieni i gdy stukniemy w nie palcem usłyszymy głuchy pogłos.