przepisy

Bułki pszenno- kukurydziane.

recipe time 50 min
recipe portion 10 porcji

300 ml Maślanka

50 g MASŁO

2 łyżka CUKRU

1 łyżeczka SOLI

450 g mąki pszennej

30 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

100 g mąki kukurydzianej


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC wlać maślankę, wkruszyć drożdże, dodać cukier, sól i masło, obroty 4 temp 40 czas 8min

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 40

prędkość: 4

czas: 8

Krok 2

Po tym czasie dodać wszystkie pozostałe składniki program Pastry P1 Po zakończeniu zagnieść ciasto ponownie i podzielić na 10 części, uformować bułeczki posmarować mlekiem i nastawić piekarnik na 175 stopni – góra/dół. wstawić bułki i piec ok 25 min

program: Ciasta - Chleb (P1)