przepisy

Bułki pszenne z nasionami chia i słonecznikiem.

recipe time 90 min
recipe portion 9 porcji

30 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

1 łyżeczka CUKIER

250 ml CIEPŁA WODA

500 g MĄKA PSZENNA TYP 550

2 łyżka NASIONA SŁONECZNIKA

2 łyżka nasiona chia

4 łyżka OLEJ

1 łyżeczka SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Zakładamy ostrze do wyrabiania ciasta Do naczynia wrzucamy 30 g grubo pokruszonych drożdży, wlewamy 250 ml wody i wsypujemy łyżeczkę cukru. Pastry p1 po 30s otwieramy pokrywę i Wsypujemy mąkę i ziarna. Dodajemy soli i 4 łyżki oleju. Kontynuuj program pastry p1 Po wyrobieniu ciasta program sam automatycznie przełączy się na wyrastanie ciasta. Formujemy bułki, robimy rulonik i składamy w ślimaka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C na ok 25 minut

program: Ciasta - Chleb (P1)