Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z ostrzem do ciasta rozpuściłam masło.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 50
prędkość: 3
czas: 4
Krok 2
Gdy mleko ostygło dodałam cukier, sól, drożdże, po 30 s dodajemy pozostałe składniki i startujemy rozpoczęty program.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
Gdy już ładnie wyrosło zagniotłam ponownie. Urywam kawałki ciasta i formuję kulki mniej więcej wielkości mandarynki. Kuleczki poukładałam na posypanej mąką blaszce, która znajduje się w piekarniku. Delikatnie posypuję mąką. Nakrywam ściereczką i pozostawiłam na 20 minut. Po ponownym wyrośnięciu, przed wstawieniem do piekarnika tępa stroną noża porobiłam przedziałki, prawie do samego spodu. Piekłam w 200°C 18 minut. Z tej porcji ciasta wyszło 9 bułek.