przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Bułki do hamburgerów.

recipe time 150 min
recipe portion 4 porcje

70 ml MLEKO

5 g SUSZONYCH DROŻDŻY

60 ml CIEPŁA WODA

1 szt. JAJKO

300 g MĄKA TYP 450

5 g SÓL

15 g CUKIER

20 g MASŁO

1 szt. ŻÓŁTEK

40 g SEZAM


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do naczynia wlać 60 ml ciepłej wody i rozrobić w niej drożdże. Dodać mleko i roztrzepane jajko. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania dodać mąkę, sól, cukier i masło. Na 2 minuty i 30 sekund uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach wlać mleko z drożdżami. Po zakończeniu programu zostawić ciasto do wyrośnięcia na 40 minut. Korzystając ze szpatułki, wyjąć ciasto z misy i podzielić na 4-6 równych części. Uformować kule i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpłaszczyć dłonią i pozostawić do wyrośnięcia przez 1 godzinę i 30 minut. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Bułki posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec przez 15-20 minut. Ostudzić na kratce.

program: Ciasta - Chleb (P1)