Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do ciasta wkruszyć drożdze, dodać cukier i wodę obroty 5 temp 35 czas 5min
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 35
prędkość: 5
czas: 5
Krok 2
Potem dodać pozostałe składniki i czas zmniejszyć do 1.5 min. Ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 8 części i z każdej uformować kulę, obtoczyć w mące i kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, płytko naciąć wierzch bułeczek, przykryć całość ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
Nastawić piekarnik na 190°C, wstawić blachę i piec bułeczki 15-20 minut. Upieczone od razu wyjąć i studzić na kratce.