przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Bułka paryska

recipe time 90 min
recipe portion 2 porcje

600 g MĄKA PSZENNA TYP 550

15 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

190 ml MLEKO

200 ml CIEPŁA WODA

3 łyżka OLEJ

1 łyżeczka SÓL

1 łyżeczka CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z nożem do ciasta dajemy letnie mleko, drożdże i cukier. pastry P1, po 30s , Sól rozpuścić w ciepłej wodzie ,do misy cc dodajemy pozostałe składniki, i startujemy rozpoczęty program. Gdy ciasto ładnie wyrośnie dzielimy na dwie części. Z każdej części ciasta formujemy prostokąt grubości ok 1,5 cm, który ciasno zwinęłam w roladę. Tak przygotowane bagietki przeniosłam na blachę piekarnikową oprószoną mąką. Zrobiłam nacięcia za pomocą noża. Przykryłam ściereczką i pozostawiłam do ponownego wyrośnięcia na ok 25 minut. Piekłam 10 minut w temperaturze 210 st. Po 10-u minutach zmniejszyłam temperaturę na 200 st i piekłam dalej ok 20 minut

program: Ciasta - Chleb (P1)