przepisy

BULION Z KURCZAKA

recipe time 60 min
recipe portion 5 porcji

1 porcja PORCJA ROSOŁOWA

1 szt. CEBULA

1 szt. MARCHEW

1 szt. POR

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, marchew i pora obrać i grubo pokroić. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2

Do misy z założonym mieszadłem włożyć warzywa i kurczaka oraz wlać 1,5 litra wody. Doprawić solą i uruchomić program Slow Cook P2 na 50 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Podawać na ciepło lub na zimno. RADA: Można modyfikować ilość użytych warzyw zależnie od gustu. Bulion możesz użyć do przygotowania risotto (przepis nr 111, 135), polenty (przepis nr 173) lub sosów.