przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

2 szt. MARCHEWKA

2 szt. PIETRUSZKA

1 szt. KORZEŃ SELERA

1 szt. POR

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. CEBULA

1 łyżeczka SÓL

1 łyżeczka PIEPRZ CZARNY

1 łyżeczka lubczyk

2 szt. SUSZONE POMIDORY

4 szt. ZIELE ANGIELSKIE

2 szt. LIŚĆ LAUROWY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie umieszczamy obrane i pokrojone warzywa (oprócz cebuli - tę zostawiamy w łupinie). Dodajemy przyprawy. W sezonie można dodać świeże łodygi: natkę pietruszki lub liście selera. Wlewamy wodę do pełna, ustawiamy parę na minimum

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 0

czas: 15

Krok 2

Po 15 minutach zmieniamy temp. na 95°C, 2 godziny. Po ugotowaniu dokładnie odsączamy, warzywa wyciskamy na sitku, żeby wyciągnąć jak najwięcej bulionu.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 95

prędkość: 0

czas: 120