Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Miksować przez 10 minut przy temperaturze 45°C i prędkości 3.
Krok 2
Szpatułką zebrać masę ze ścianek i dodać cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka i orzechy pekan. Uruchomić program Pastry P3.
program: Ciasta (P3)
Krok 3
Kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej masę i piec przez 20-30 minut. RADA: Wykorzystać można również pistacje, orzechy laskowe, migdały, by wzbogacić smak deseru. Jeśli chcemy, by w brownie znajdowały się duże kawałki orzechów, orzechy należy dodać do ciasta na końcu i wymieszać szpatułką.