Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić mleko i drożdże. Podgrzewać przez 3 minuty przy prędkości 5 i temperaturze 35°C. Dodać mąkę, 2 żółtka, sól, cukier i masło. Uruchomić program Pastry P2.
program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)
Krok 2
Po zakończeniu programu wyrabiać ciasto ręcznie przez 1 minutę, a następnie rozwałkować je w prostokąt. Pociąć na 8 pasów i posmarować kremem czekoladowym. Każdy pasek zrolować i ułożyć ciasno w formie do ciasta. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę 30 minut z dala od przeciągów
Krok 3
Nagrzać piekarnik do temperatury 165°C. Posmarować ciasto resztą żółtka i posypać groszkiem czekoladowym. Piec przez 25 minut. RADA: Krem czekoladowy można zastąpić np. kremem migdałowym lub dżemem.