Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BRIOSZKA CZEKOLADOWA

recipe time 85 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

200 g KREM CZEKOLADOWY

40 g CUKIER

3 szt. ŻÓŁTKO JAJA

300 g MĄKA TYPU 450

130 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

40 g MIĘKKIE MASŁO

1 opk. SUSZONE DROŻDŻE

50 g GROSZEK CZEKOLADOWY

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić mleko i drożdże. Podgrzewać przez 3 minuty przy prędkości 5 i temperaturze 35°C. Dodać mąkę, 2 żółtka, sól, cukier i masło. Uruchomić program Pastry P2.

program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)

Krok 2

Po zakończeniu programu wyrabiać ciasto ręcznie przez 1 minutę, a następnie rozwałkować je w prostokąt. Pociąć na 8 pasów i posmarować kremem czekoladowym. Każdy pasek zrolować i ułożyć ciasno w formie do ciasta. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę 30 minut z dala od przeciągów

Krok 3

Nagrzać piekarnik do temperatury 165°C. Posmarować ciasto resztą żółtka i posypać groszkiem czekoladowym. Piec przez 25 minut. RADA: Krem czekoladowy można zastąpić np. kremem migdałowym lub dżemem.