przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BRIOSZKA BELGIJSKA Z RODZYNKAMI

recipe time 60 min
recipe portion 5 porcji

130 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

10 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

350 g MĄKI TYP 450

5 g SÓL

2 szt. JAJKA

60 g CUKIER

7 g CUKIER WANILIOWY

70 g MASŁO

120 g RODZYNKI

60 g CUKIER PERŁOWY(OPCJONALNIE)


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wieczór wcześniej umieścić mlekO i drożdże w misie z założonym ostrzem do wyrabiania i podgrzewać przy prędkości 5 i temperaturze 35°C przez 3 minuty. Dodać mąkę, sól, 1 jajko, cukier, cukier waniliowy, masło i włączyć program Pastry P2.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 35

prędkość: 5

czas: 3

Krok 2

Po 40 minutach wyjąć ciasto, dodać rodzynki i uformować kulę. Umieścić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 12 godzin.

Krok 3

Następnegodniauformowaćzciasta8kulekiumieścićciasnowblaszce. Zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę 30 minut z dala od przeciągów.

Krok 4

Nagrzać piekarnik do 180°C. Posmarować brioszkę żółtkiem i posypać cukrem perłowym. Piec przez 40 minut.