Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wieczór wcześniej umieścić mlekO i drożdże w misie z założonym ostrzem do wyrabiania i podgrzewać przy prędkości 5 i temperaturze 35°C przez 3 minuty. Dodać mąkę, sól, 1 jajko, cukier, cukier waniliowy, masło i włączyć program Pastry P2.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 35
prędkość: 5
czas: 3
Krok 2
Po 40 minutach wyjąć ciasto, dodać rodzynki i uformować kulę. Umieścić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 12 godzin.
Krok 3
Następnegodniauformowaćzciasta8kulekiumieścićciasnowblaszce. Zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę 30 minut z dala od przeciągów.
Krok 4
Nagrzać piekarnik do 180°C. Posmarować brioszkę żółtkiem i posypać cukrem perłowym. Piec przez 40 minut.