przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Botwinka ze szparagami

recipe time 30 min
recipe portion 5 porcji

2 pęczek pęczki botwinki, umyte, buraczki i łodygi pokrojone w słupki, listki posiekane

1 szt. marchewka, obrana i pokrojona w kostkę

1 szt. pietruszka, obrana i pokrojona w kostkę

5 szt. młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych w kostkę

10 szt. szparagów, odcięte zdrewniałe końce, łodygi posiekane, czubki oddzielnie

1 l bulionu drobiowego lub warzywnego

150 ml śmietanki 36%

1 szczypta sól, pieprz, cukier i ocet jabłkowy lub sok z cytryny do smaku

2 szt. jajka na twardo do podania


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do pojemnika TCC wyposażonego w mieszadło wlej bulion, włóż marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, łodygi szparagów, buraczki i łodyżki botwinki, duś przez 15-20 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 2

Po sygnale dodaj liście botwinki i czubki szparagów i ponownie duś przez 10 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Następnie dodaj śmietankę, dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku, gotuj przez 3 minuty. Po sygnale podawaj!

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)