przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BOEUF STROGONOFF

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

500 g POLĘDWICA WOŁOWA

150 ml GĘSTA KWAŚNA ŚMIETANA

250 g PIECZARKI

60 g CEBULA

20 ml OLIWA Z OLIWEK

90 g KONCENTRAT POMIDOROWY

6 g MIELONA PAPRYKA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pieczarki i mięso pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Dodać mięso, koncentrat pomidorowy i dwie łyżki wody. Na 10 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy temperaturze 100°C.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać pieczarki i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i na 10 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy temperaturze 100°C. Na 5 minut przed końcem programu dodać śmietanę. RADA: By mięso było naprawdę miękkie i rozpadało się, można potrawę gotować nieco dłużej.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)