Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w cztery długie plastry. W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić cebulę, a następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać marchew oraz oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać soczewicę, boczek, kiełbasę, bulion, skrobię kukurydzianą, listek laurowy i 1 l wody. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: By przygotować szybką wersję tego dania, należy zrumienić w misie cebulę, dodać 250 g soczewicy z puszki i 4 kiełbaski, a następnie przez 15 minut dusić przy prędkości 1 i temperaturze 95°C.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)