Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Liście boćwiny pokroić i wraz z 500 ml wody umieścić w misie z założonym mieszadłem. Na 15 minut uruchomić program Slow Cook P3. Po zakończeniu gotowania liście odcedzić na sitku. Umyć misę
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić mąkę, mleko i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 6. Dodać masło i na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 30
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać starty ser i miksować przez 45 sekund przy prędkości 6. Jeśli sos nie jest gładki, miksować przez kolejne 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 4
Wymieszać boćwinę z beszamelem. Masę wlać do naczynia do pieczenia. Piec w piekarniku przez 30 minut.