przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BOĆWINA ZAPIEKANA

recipe time 67 min
recipe portion 5 porcji

600 g LIŚĆ BOĆWINY

40 g MĄKA

40 g MIĘKKIE MASŁO

500 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

1 szczypta GAŁKA MUSZKATOŁOWA

120 g TARTY SER COMTE

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Liście boćwiny pokroić i wraz z 500 ml wody umieścić w misie z założonym mieszadłem. Na 15 minut uruchomić program Slow Cook P3. Po zakończeniu gotowania liście odcedzić na sitku. Umyć misę

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 2

W misie z założoną trzepaczką umieścić mąkę, mleko i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 6. Dodać masło i na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 30

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać starty ser i miksować przez 45 sekund przy prędkości 6. Jeśli sos nie jest gładki, miksować przez kolejne 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 1

Krok 4

Wymieszać boćwinę z beszamelem. Masę wlać do naczynia do pieczenia. Piec w piekarniku przez 30 minut.