Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Jajka, jogurt naturalny oraz ekstrakt z wanilii umieść w misie urządzenia z założoną końcówką do ubijania. Zamknij pokrywę i miksuj przez 20 sekund przy prędkości 5. W kolejnym kroku dodaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier puder. Miksuj przez kolejne 20 sekund przy prędkości 5. Jeżeli jest potrzeba za pomocą silikonowej szpatułki zbierz ciasto ze ścianek naczynia i miksuj jeszcze przez chwilę, aby nie było grudek. Masa powinna być jednolita, zwarta i dość gęsta.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 3
Krok 2
Rozgrzej olej na głębokiej patelni albo w garnku (temperatura jak przy smażeniu pączków ok. 180 stopni C). Na gorący tłuszcz wkładaj niewielkie porcje ciasta i smaż przez 2-3 minuty z każdej strony na złocisto (ja nakładałam ciasto łyżką do lodów ????). Gotowe pączusie wyjmij łyżką cedzakową i ułóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Pączusie smaż partiami, aż do wykończenia ciasta. Lekko przestygnięte, ułóż na talerzu/paterze, przyprósz cukrem pudrem i od razu serwuj. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu :)