przepisy

Błyskawiczna zupa pomidorowa

recipe time 25 min
recipe portion 4 porcje

1 l BULION WARZYWNY

700 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

2-3 ząbek CZOSNEK

1 szt. MARCHEW

1 szt. CEBULA

1 szt. LIŚĆ LAUROWY

2-3 szt. ZIELE ANGIELSKIE

1 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 trochę SÓL

1 trochę PIEPRZ

2-3 kromka pieczywo

1 trochę kiełki rzodkiewki


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie umieszczamy ostrze i dodajemy obraną cebulę i czosnek, ustawiamy czas 10 sekund i prędkość 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 10

Krok 2

Do poszatkowanej cebuli dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Zamieniamy ostrze na mieszadło, ustawiamy prędkość 2 temperaturę 90 i czas 20 minut. W międzyczasie, po około 2 minutach dolewamy bulion, a po 15 minutach dodajemy passatę. W międzyczasie z pieczywa przygotowujemy na patelni lub w piekarniku grzanki. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy z grzankami i kiełkami.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 90

prędkość: 2

czas: 20