Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie wyposażonej w trzepaczkę ubijać białka na sztywną pianę przy prędkości 7 przez 5 minut. Odstawić do lodówki.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 5
Krok 2
Nagrzać piekarnik do temperatury 170°C. W misie z założonym mieszadłem umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Podgrzewać przez 10 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C. Jeśli czekolada nie rozpuściła się całkowicie, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.
program: manualny
temperatura: 45
prędkość: 3
czas: 10
Krok 3
Mieszadło zamienić na ostrze do wyrabiania. Dodać cukier, żółtka oraz mąki z sodą i proszkiem, a następnie uruchomić program Pastry P3.
program: Ciasta (P3)
Krok 4
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do gotowej masy dodać ubitą pianę i grubo posiekane orzechy włoskie. Wyrabiać przy prędkości 6 przez 20 sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 0
Krok 5
Wlać ciasto do formy, posypać obtoczonymi w mące owocami i piec przez około 50 minut.