przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BLONDIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZERWONYMI OWOCAMI

recipe time 65 min
recipe portion 6 porcji

3 szt. JAJKA

200 g CUKIER

300 g BIAŁA CZEKOLADA

200 g MASŁO

150 g MĄKA TYP 450

50 g MĄKA MIGDAŁOWA

100 g CZERWONE OWOCE

150 g ORZECHY WŁOSKIE

1 łyżeczka SODA OCZYSZCZONA

1 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie wyposażonej w trzepaczkę ubijać białka na sztywną pianę przy prędkości 7 przez 5 minut. Odstawić do lodówki.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 5

Krok 2

Nagrzać piekarnik do temperatury 170°C. W misie z założonym mieszadłem umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Podgrzewać przez 10 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C. Jeśli czekolada nie rozpuściła się całkowicie, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.

program: manualny

temperatura: 45

prędkość: 3

czas: 10

Krok 3

Mieszadło zamienić na ostrze do wyrabiania. Dodać cukier, żółtka oraz mąki z sodą i proszkiem, a następnie uruchomić program Pastry P3.

program: Ciasta (P3)

Krok 4

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do gotowej masy dodać ubitą pianę i grubo posiekane orzechy włoskie. Wyrabiać przy prędkości 6 przez 20 sekund.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 0

Krok 5

Wlać ciasto do formy, posypać obtoczonymi w mące owocami i piec przez około 50 minut.