przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

BISZKOPT TRUSKAWKOWY

recipe time 25 min
recipe portion 4 porcje

400 g TRUSKAWKI

8 g ŻELATYNA

18 szt. BISZKOPT

200 g JOGURT GRECKI

150 ml SYROP TRUSKAWKOWY

100 g MASCARPONE

60 g CUKIER

1 szt. SOK Z 1 CYTRYNY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Żelatynę przez 20 minut moczyć w naczyniu z zimną wodą. Odsączyć i włożyć do rondelka z sokiem z cytryny. Podgrzewać, aż listki się stopią. Biszkopty zanurzyć w syropie truskawkowym i ułożyć na dnie i wokół ścianek tortownicy.

Krok 2

Truskawki pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki. 100 g truskawek odłożyć do innego naczynia.

Krok 3

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jogurt, mascarpone, 300 g truskawek, cukier i sok z cytryny. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 5. W razie potrzeby, szpatułką zebrać miksowaną masę ze ścinaki misy i miksować przez kolejne 30 sekund.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 1

Krok 4

Przelać masę do formy i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, by stężała.

Krok 5

Podawać udekorowane świeżymi truskawkami.