Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Żelatynę przez 20 minut moczyć w naczyniu z zimną wodą. Odsączyć i włożyć do rondelka z sokiem z cytryny. Podgrzewać, aż listki się stopią. Biszkopty zanurzyć w syropie truskawkowym i ułożyć na dnie i wokół ścianek tortownicy.
Krok 2
Truskawki pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki. 100 g truskawek odłożyć do innego naczynia.
Krok 3
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jogurt, mascarpone, 300 g truskawek, cukier i sok z cytryny. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 5. W razie potrzeby, szpatułką zebrać miksowaną masę ze ścinaki misy i miksować przez kolejne 30 sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 1
Krok 4
Przelać masę do formy i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, by stężała.
Krok 5
Podawać udekorowane świeżymi truskawkami.