przepisy

Biszkopt na tort.

recipe time 100 min
recipe portion 9 porcji

6 szt. JAJKA

240 g. DROBNY CUKIER

120 g. MĄKA PSZENNA

100 g. MĄKA ZIEMNIACZANA

10 g. PROSZEK DO PIECZENIA

10 ml. OCET BIAŁY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Tortownica o średnicy 25 cm Żółtka oddzielić od białek. Do misy TC z motylkiem dodajemy białka Obroty 8, czas 10 min, temp 40 C, bez korka w pokrywie, przez otwór w pokrywie dodajemy powoli cukier. Następnie ustawiany obroty 6- 7 Do miseczki z żółtkami dodać proszek do pieczenia i ocet, szybko wymieszać i dodać do białek przez otwór w pokrywie, otworzyć pokrywę i dodać obie mąki, delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przelać do tortownicy, piec około 40 minut, w temp 160-170 C