Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Czekoladowy biszkopt na tort.

recipe time 100 min
recipe portion 9 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

6 szt. JAJKA

240 g. DROBNY CUKIER

120 g. MĄKA PSZENNA

100 g. MĄKA ZIEMNIACZANA

10 g. PROSZEK DO PIECZENIA

10 ml. OCET BIAŁY

50 g. MLECZNA CZEKOLADA

3 łyżka GORZKIE KAKAO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Tortownica o średnicy 25 cm Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach Żółtka oddzielić od białek.

Krok 2

Do misy TC z motylkiem dodajemy białka Obroty 8, czas 10 min, temp 40 C, bez korka w pokrywie, przez otwór w pokrywie dodajemy powoli cukier.

Krok 3

Następnie ustawiany obroty 6, czas ok 30 s Do miseczki z żółtkami dodać proszek do pieczenia i ocet, szybko wymieszać widelcem, masa powinna zwiększyć swoją objętość i dodać do białek przez otwór w pokrywie,

Krok 4

otworzyć pokrywę, wyjąć motylek i dodać obie mąki, kakao,czekoladę delikatnie wymieszać szpatułką. Tortownicę o średnicy 25 cm, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przelać do tortownicy, piec około 40 minut, w temp 160-170 C Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, odpiąć obręcz tortownicy, odstawić na 10 minut, a następnie przełożyć do góry nogami na deskę – wtedy biszkopt będzie równy.