Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Tortownica o średnicy 25 cm Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
Do misy TC z motylkiem dodajemy białka Obroty 8, czas 10 min, temp 40 C, bez korka w pokrywie, przez otwór w pokrywie dodajemy powoli cukier.
Krok 3
Następnie ustawiany obroty 6, czas ok 30 s Do miseczki z żółtkami dodać proszek do pieczenia i ocet, szybko wymieszać widelcem, masa powinna zwiększyć swoją objętość i dodać do białek przez otwór w pokrywie,
Krok 4
otworzyć pokrywę, wyjąć motylek i dodać obie mąki, kakao,czekoladę delikatnie wymieszać szpatułką. Tortownicę o średnicy 25 cm, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przelać do tortownicy, piec około 40 minut, w temp 160-170 C Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, odpiąć obręcz tortownicy, odstawić na 10 minut, a następnie przełożyć do góry nogami na deskę – wtedy biszkopt będzie równy.