Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Krewetki oczyścić.
Krok 2
Do misy z założonym ostrzem tnącym włożyć cebulę, czosnek, oliwę i krewetki. Uruchomić program Slow Cook P1, bez zatyczki w pokrywie.
Krok 3
Dodać koper włoski, ziemniaki, pory, pomidory, białe wino, bulion rybny, chili i sól. Uruchomić program Slow Cook P3 na 20 minut z zatyczką w pokrywie.
Krok 4
Po zakończeniu gotowania dodać śmietanę i miksować przez 1 minutę przy użyciu funkcji Pulse. (lub obrotów 12)
Krok 5
Całość przetrzeć przez sitko. Podawać na gorąco lub na zimno z grzankami i szczypiorkiem. RADA: Zupę tę można też zrobić z homara lub kraba.