Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Bezglutenowa pizza.

recipe time 150 min
recipe portion 2 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 łyżka OLEJ

130 ml. WODA

15 g. ŚWIEŻE DROŻDŻE

1 łyżeczka CUKIER

35 g. mąka ryżowa, biała, bezglutenowa

135 g. miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®

1/2 łyżeczka SOLI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Okrągła forma do pizzy ok 28 cm Do misy z nożem do ciasta dodaj wodę, cukier i pokruszone drożdże. Obroty 4, temp 40 czas 40 s

Krok 2

Dodaj mąkę ryżową, miks mąk bezglutenowych do wypieku chleba , sól, Pastry P1 ( zostawić do wyrastania)

Krok 3

Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy, zwilżonymi zimną wodą dłońmi rozłożyć na dno i boki formy ciasto. Spód pizzy piec 10 min. (200ºC), na dolnej szynie piekarnika. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, ułożyć ulubione produkty i piec kolejne 15-20 min (200ºC).