Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Duża blachę wyłóż folią alu. Na patelni bez tłuszczu upraż płatki owsiane i pestki dyni. Powinny być lekko brązowe. Odstaw do ostygnięcia. Dodać kakao, sól i wymieszaj.
Krok 2
Do misy założyć motylek włóż miód i 2 łyżeczki oleju kokosowego, Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 5, temp 80, czas 3 min
Krok 3
Dodaj do misy płatki owsiane, pestki dyni, rodzynki, pokrojone morele oraz pokruszone orzechy. Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 6, temp 0, czas 1 min
Krok 4
Przełożyć masę na blachę mocno ją dociskając. Czekoladę z 2 łyżeczkami oleju kokosowego rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali i zalać baton. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Pokroić na małe batoniki.