przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 kg SUROWE BURAKI

1 szt. CEBULA

6 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

2 szt. liście laurowe

1 szt. SOKU Z CYTRYNY

1 łyżeczka CUKIER

1 szt. MARCHEWKA

1 szt. PIETRUSZKA

1/2 szt. seler

3 ząbek CZOSNEK

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1/4 łyżeczka MAJERANEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Buraki pokroić w cienkie plasterki, szatkownica ostrze do plasterków

Krok 2

Wyjąć buraki i do dużego słoika je przełożyć, dodać dużą cebulę pokrojoną w kostkę, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 łyżkę cukru, sok 1 jednej cytryny- zostawić wszystko na całą noc. Następnego dnia przełożyć do misy CC z mieszadłem zalać wodą temp 100 czas 15 min obroty 1.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 1

czas: 15

Krok 3

Dodać pokrojoną na kawałki 1 marchewkę, pietruszkę i seler. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku temp 70 czas 30 min obroty 1 . Pod koniec dodać niewielką ilość przeciśniętego przez praskę czosnku. Kiedy warzywa zmiękną barszcz jedynie podgrzewać, nie gotować- aby nie stracił koloru. Przed podaniem odcedzić, oddzielając warzywa i przyprawy. Podawać z uszkami.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 70

prędkość: 1

czas: 30