Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Buraki pokroić w cienkie plasterki, szatkownica ostrze do plasterków
Krok 2
Wyjąć buraki i do dużego słoika je przełożyć, dodać dużą cebulę pokrojoną w kostkę, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 łyżkę cukru, sok 1 jednej cytryny- zostawić wszystko na całą noc. Następnego dnia przełożyć do misy CC z mieszadłem zalać wodą temp 100 czas 15 min obroty 1.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 15
Krok 3
Dodać pokrojoną na kawałki 1 marchewkę, pietruszkę i seler. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku temp 70 czas 30 min obroty 1 . Pod koniec dodać niewielką ilość przeciśniętego przez praskę czosnku. Kiedy warzywa zmiękną barszcz jedynie podgrzewać, nie gotować- aby nie stracił koloru. Przed podaniem odcedzić, oddzielając warzywa i przyprawy. Podawać z uszkami.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 70
prędkość: 1
czas: 30