Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Boczek kroimy w kostkę. Przekładamy do misy TC z założonym mieszadłem. Uruchamiamy na 30 minut, prędkość 3, temperaturę 130⁰C.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 3
czas: 3
Krok 2
Po trzech minutach dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, czosnek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Zalewamy wodą. Zmniejszamy temp. do 100⁰C. 5 minut przed końcem wlewamy dobrze wymieszany zakwas na barszcz oraz dodajemy majeranek, a 3 minuty później mieszamy odrobinę zupy ze śmietaną i wlewamy do całości. Gotowy barszcz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie podajemy z jajkiem i świeżym pieczywem.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 3
czas: 27