przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1500 ml GORĄCA WODA

2 łyżka STARTY CHRZAN

1 szczypta MAJERANEK

500 g Biała kiełbasa

1/2 łyżeczka SÓL

1 szczypta CZARNY PIEPRZ

3 szt. LIŚĆ LAUROWY

5 szt. ziele angielskie

6 szt. JAJKA

500 ml. zakwasu pszennego

300 ml. ŚMIETANA 30%


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj obraną cebulę, pokrojoną na ćwiartki. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Przez otwór w pokrywie wrzuć ząbek czosnku. Obroty 12, czas 20s Następnie zbierz łopatką cebulę ze ścianki misy.

Krok 2

Zamień ostrze tnące na mieszadło, dodaj masło. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C

Krok 3

Wyjmij cebulę do miseczki. Kiełbasę nakłuj widelcem by podczas gotowania nie popękała. Do misy wkładamy kiełbasę i zalewamy gorącą wodą. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, temp. 100 C, czas 10 min

Krok 4

Wyjmij kiełbasę na deskę do krojenia i pokrój w plasterki, następnie zlej wywar. Do misy z mieszadłem dodaj cebulę i pokrojoną kiełbasę. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C

Krok 5

Następnie dolej wywar, dodaj przyprawy. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 15 min

Krok 6

Dolej zakwas pszenny. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 10 min

Krok 7

Dodaj śmietanę oraz tarty chrzan. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 5 min

Krok 8

Podawaj z jajkiem i szczypiorkiem.