Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj obraną cebulę, pokrojoną na ćwiartki. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Przez otwór w pokrywie wrzuć ząbek czosnku. Obroty 12, czas 20s Następnie zbierz łopatką cebulę ze ścianki misy.
Krok 2
Zamień ostrze tnące na mieszadło, dodaj masło. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C
Krok 3
Wyjmij cebulę do miseczki. Kiełbasę nakłuj widelcem by podczas gotowania nie popękała. Do misy wkładamy kiełbasę i zalewamy gorącą wodą. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, temp. 100 C, czas 10 min
Krok 4
Wyjmij kiełbasę na deskę do krojenia i pokrój w plasterki, następnie zlej wywar. Do misy z mieszadłem dodaj cebulę i pokrojoną kiełbasę. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C
Krok 5
Następnie dolej wywar, dodaj przyprawy. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 15 min
Krok 6
Dolej zakwas pszenny. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 10 min
Krok 7
Dodaj śmietanę oraz tarty chrzan. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp. 95, czas 5 min
Krok 8
Podawaj z jajkiem i szczypiorkiem.