Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Bajgle

recipe time 90 min
recipe portion 9 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

680 g. MĄKA PSZENNA

25 g. ŚWIEŻE DROŻDŻE

100 ml. MLEKO 3.2%

1 szt. JAJKO

20 g. CUKIER

250 ml. CIEPŁA WODA

1 łyżeczka SÓL

25 g. OLEJ RZEPAKOWY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z ostrzem do ciasta dodaj wodę, mleko, cukier, olej, jajko, drożdże, 100 g mąki. obroty 5, czas 1 min

Krok 2

Następnie ustaw obroty 0, temp 40 C , czas 15 min

Krok 3

Dodaj do misy 580 g mąki oraz sól. Pastry P 1

Krok 4

Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę posypana mąką i podziel na 9 części. Z każdej uformować wałek o długości ok. 20 cm. wałek skręcić ruchem spiralnym i złączyć na końcach, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bajgle posmarować mlekiem, zostawić na 15 min do wyrośnięcia.

Krok 5

Piekarnik nagrzać do temperatury 170 C. Bajgle piec 25 - 30 min.