Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy TC z motylkiem dodajemy 250 gr miękkiego masła i szczyptą soli obrotach 6 czas 5 min ; na przemian przez dziurkę wsypywalam trochę cukru (łącznie 200 gr ale mogłoby być mniej jak ktoś woli mniej slodka) i po jednym żółtku ( 4-każde przynajmniej minutę ucierane); 150 gr mąki pszennej zmieszalam że 150 gr mąki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia i przez dziurkę wsypywałam po łyżce ( zmniejszyłam obroty na 5) do zamieszania składników.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 5
Krok 2
W drugiej misie ubilam 4 białka - 5 min obroty 7.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 5
Krok 3
Ubitą pianę przełożyłam do misy z ciastem nastawiam obroty 4 czas do całkowitego połączenia skladnikow. Ponad 2/3 ciasta przełożyłam na blachę do 1/3 sypnelam na oko kakao i wymieszałam. przełożyłam na blache. piekarnik góra dół 160 stopni 60 min. termo plus góra 10 min 180 stopni dodałam bo patyczek nie był suchy :) zostawiłam w uchylonym piekarniku do ostygnięcia
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2