Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zalej ciepłą wodą aby się ociepliły, lepiej się ubiją. Mąki przesiać i zmieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 C, góra dół czas pieczenia 55 min do suchego patyczka.
Krok 2
Do misy z akcesorium cukierniczym ( lub motylkiem na motylku obroty 7 ) dodaj jajka i cukier i aromat Obroty 5-8 (zacznij od 5 potem powoli podnieść do 8) czas 10 min. Nie zakładaj zatyczki do pokrywy.
Krok 3
Ustaw obroty 6 i wystartuj. Po woli przez otwór w pokrywie wlej olej. Osoby używające motylka zmieniają na nóż do ciasta, ci co posiadają akcesorium cukiernicze pracują dalej na tej przystawce. Ustaw obroty 7 i przez otwór w pokrywie dodawaj mąkę, po zakończeniu dodawania mąki mieszaj jeszcze ciasto przez 30 s. Foremkę z kominem o średnicy 27 cm wysmaruj olejem i posyp mąką, wlej ciasto do formy i wstaw do piekarnika. Temperatura 160 C, czas 55 min. Gdy babka ostygnie posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.