Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Babka na oleju

recipe time 75 min
recipe portion 12 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

8 szt. duże jajka

400 g. DROBNY CUKIER

480 g. MĄKA TYP 450

200 g. skrobia ziemniaczana

3 łyżeczka PROSZKU DO PIECZENIA

400 ml. OLEJ

1/2 łyżeczka aromatu pomarańczowego


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zalej ciepłą wodą aby się ociepliły, lepiej się ubiją. Mąki przesiać i zmieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 C, góra dół czas pieczenia 55 min do suchego patyczka.

Krok 2

Do misy z akcesorium cukierniczym ( lub motylkiem na motylku obroty 7 ) dodaj jajka i cukier i aromat Obroty 5-8 (zacznij od 5 potem powoli podnieść do 8) czas 10 min. Nie zakładaj zatyczki do pokrywy.

Krok 3

Ustaw obroty 6 i wystartuj. Po woli przez otwór w pokrywie wlej olej. Osoby używające motylka zmieniają na nóż do ciasta, ci co posiadają akcesorium cukiernicze pracują dalej na tej przystawce. Ustaw obroty 7 i przez otwór w pokrywie dodawaj mąkę, po zakończeniu dodawania mąki mieszaj jeszcze ciasto przez 30 s. Foremkę z kominem o średnicy 27 cm wysmaruj olejem i posyp mąką, wlej ciasto do formy i wstaw do piekarnika. Temperatura 160 C, czas 55 min. Gdy babka ostygnie posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.