Potrzebujemy 1 dużą formę na babkę 25 cm. Formę należy posmarować masłem i wysypać bułką tartą Wszystkie produkty powinny być w temp pokojowej.
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do wyrabiania/kruszenia dodaj drożdże, cukier, mleko i 2 łyżki mąki obroty 5, temp 50 C, czas 5 min
Krok 2
Dodaj pozostałe składniki. Pastry P1 obroty 5, czas 2min 30s
Krok 3
Po zakończeniu programu wyjmij ciasto i przełóż do foremki. Foremkę przykryj lniana ściereczką i zostaw na 30 min. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 35 – 40 minut do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Krok 4
Przygotuj lukier : do miseczki wsyp cukier puder, stopniowo dodawaj gorący sok z cytryny w takiej ilości aby otrzymać lukier o odpowiedniej gęstości. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Polej babkę lukrem.