Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Masło rozpuszczamy w rondelku z kakao i ostawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
Do misy montujemy motylek, dodajemy śmietanę i jajkiem – prędkość 7 przez 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 10
Krok 3
Dodajemy kakao z masłem oraz mleko – prędkość 5 i miksujemy, aż się połączy.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 15
Krok 4
Wsypujemy przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia – prędkość 3, mieszamy do połączenia składników.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 3
czas: 15
Krok 5
Foremki na muffinki wypełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w temp. 180°C ok. 20 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu studzimy.
Krok 6
Wiśnie, cukier i wódkę umieszczamy w misie z końcówką mieszającą. Ustawiamy temperaturę 100 stopni, prędkość 2, czas 15 minut. 2 minuty przed końcem zwiększamy prędkość do 3, dolewamy mąkę wymieszaną z wodą i czekamy na zakończenie pracy.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 2
czas: 15
Krok 7
Śmietanę ubijamy - prędkość 5, motylek, ok 1,5 minuty. Z babeczek wycinamy środki, wyciskamy okrąg z bitej śmietany i wypełniamy środek wiśniowym nadzieniem.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 1