przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

AROMATYCZNY GULASZ Z CZARNEJ SOCZEWICY

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

1 puszka POMIDORY Z PUSZKI

200 g czarna soczewica

1 czubata łyżeczka NASIONA KOLENDRY

1/2 czubata łyżeczka kumin

1/2 czubata łyżeczka płatki chilli

2 szt. SZALOTKI

4 ząbek CZOSNEK

250 ml BULION WARZYWNY

1 łyżeczka JOGURT GRECKI

50 ml OLIWA

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ KOLENDRY

1 szt. SÓL

1 łyżka IMBIR

1 łyżka WĘDZONA PAPRYKA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, imbir i czosnek umieść w misie z założonym ostrzem tnącym i miksuj przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 10

Krok 2

Zastąp ostrze mieszadłem i zgarnij składniki ze ścianek na środek misy. Dodaj przyprawy: kumin, kolenfrę, chilli. Na 5 minut uruchom program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Ponownie załóż ostrze tnące i miksuj przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 10

Krok 4

Zastąp ostrze mieszadłem i zgarnij składniki ze ścianek na środek misy. Do misy dodaj soczewicę, bulion, pomidory. Ustaw program Slow cook na 40 min, dopraw solą. Podajemy z jogurtem greckim, skropionym oliwą, wędzoną papryką, świeżą kolendrą. Pycha

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)